Què fer?

A casa:

Hi trobareu alguns jocs de taula i revistes. També hi ha ping-pong i billar. Podeu conectar-vos a internet o desconectar i explicar històries a la vora del foc.

Pendre el sol i banyar-se a la piscina. Jugar al parc o reposar al jardí.

Visitar el molí i les tines o l’ermita.

I el principal, gaudir de la companyia en un entorn relaxat.

 

Al voltant de casa

ban1
Passejades a peu o en biccleta pels nombrosos camins de la zona. Un dels més antics és el camí ral de Manresa a Vic, que actualment és part del Camí de Sant Jaume ( www.camidesantjaume.cat ) que passa per Catalunya.

 

 

ban2
Aquests camins us poden portar a la Font de les Tàpies ( amb l’espectacular salt d’aigua quan plou ), la roureda de les Tàpies amb roures de centenars d’anys o al Forn de la Calç ( actualment Cacis: centre d’art i sostenibilitat, (www.cacis.cat)

 

vinedos
Tot passejant podreu veure com les estacions pinten de colors diferents els cultius de secà: ametllers i oliveres, vinyes i sembrats de cereals, emmarcats per parets de pedra seca i barraques de vinya.

Al bosc a la tardor hi trobareu bolets, plantes aromàtiques tot l’any i algunes orquidees a la primavera. També podeu seguir el rastre d’un senglar o d’un cabirol.

Al Moianès

Aquesta comarca natural de magnífics paisatges, té nombrosos recursos turístics.Entre els més importants: el Monestir de l’Estany, la vila de Moià o les Coves del Toll (  www.consorcidelmoianes.cat )

coves_prehistoriques_catalunya1 (1)
casa_rural_barcelona_torrecabota21
casa_rural_barcelona_torrecabota22

 

Al Bages

vinedo
Aquesta és una comarca que està recuperant la sesva ancestral tradició vinícola. Podeu visitar-hi diferents cellers de la DO Pla de Bages, www.dopladebages.com, alguns dels quals al poble d’Artés, a 2 km de Torrecabota.

Alguns dels recursos turístics de la comarca són: la ciutat de Manresa amb la Cova de Sant Ignasi i la basílica de la Seu, ( www.manresaturisme.cat ) el Monestir de sant Benet de Bages o el Monestir de Montserrat en el marc incomparable de les seves muntanyes, el parc de la Sèquia ( www.parcdelasequia.cat) on podeu fer-hi bones caminades o la muntanya de Sal i el Castell de Cardona ( www.cardonaturisme.cat )

També podeu fer diferents activitats lúdico- esportives a pocs kilòmetres de Torrecabota: passejades en caiac al Llac de Navarcles,( www.el-llac.com ),  volar en globus ( www.globuskontiki.com ) o en ultralleuger (www.aeroclubdelbages.cat)) o passejades a cavall.

 

A Catalunya:

sagfambar
Catalunya és un país de gran pes turístic, on destaquen les seves platges a la Costa Brava o a la Costa Daurada, les muntanyes del Pirineu o les seves ciutats, sobretot Barcelona, on podeu visitar la Sagrada Familia i altres monuments modernistes. Tarragona, Girona o Lleida són altres ciutats que val la pena visitar. (www.catalunya.com)

Torrecabota està ubicada el centre de Catalunya i és relativament a prop de tots aquests recursos. A mig camí del Pirineu a la Platja, o a una hora de cotxe de Barcelona, i a una i mitja de Girona o Tarragona.